Využití a výhody pilates soft ball gymnastického míče - produktový test

Mnozí od složitých a drahých pomůcek očekávají spasitelské zázraky na jejich zdraví, přitom je i tentokrát musíme hledat mezi jednoduchými. Toto všestranné a každodenně použitelné sportovní náčiní se může stát oblíbené mezi malými i velkými, sportovci i fyzioterapeuty. Soft ball gymnastický míč se stal nenahraditelným rehabilitačním prostředkem pro mou fyzioterapeutickou práci - vřele ho doporučuji kvůli jeho různorodému použití.

Po vybalení můžeme hned otestovat naši kapacitu plic: umístíme přibalené brčko do středu ventilu, a několika jemnými fouknutími nafukujeme na požadovanou hustotu. Pomocí zátky se dá tvrdost míče i dodatečně regulovat nebo se dá po použití vyfouknout: stává se tak snadno přenosným nebo ho lze uložit na malém místě.

Po načtení QR kódu z obalu si můžeme výrobcem připravené a doporučené jednoduché cviky prohlédnout v našem mobilním telefonu. Prezentované video je efektivní a jednoduché - s trochou cviku téměř všechna cvičení zvládne každá věková skupina. I zde však platí, že se musíme sledovat a cviky provádět pouze po hranici bolesti.

Název Soft Ball dokonale vyjadřuje podstatu funkce náčiní, protože jeho materiál je měkký na dotek a je přilnavý, což umožňuje stabilní držení v ruce a zajišťuje neklouzavost při provádění cviků.

Nyní se podívejme, proč se vyplatí pořídit si alespoň jeden z těchto cenově dostupných produktů do své domácnosti!

  • Míč jako nestabilní povrch poskytuje vynikající příležitost pro balanční (balance) cvičení, která nutí svalovou skupinu zapojenou do daného pohybu, aby spolupracovala pomocí soudržné síly. To znamená, že může účinně zlepšit stabilitu našich kloubů. 
  • Pomáhá při takových cvičeních, kde chceme pomocí svalové pumpy tonizovat svaly, lymfatický oběh a krevní oběh
  • Může být nezbytným doplňkem pooperační rehabilitace, pokud bychom v případě bolesti kloubů chtěli podpořením dopomoci k provedení určitého pohybu daného cvičení. S asistencí je vše jednodušší! 
  • I při cvicích na koordinaci, soustředění a dovednosti je jednou z nejlepších možností výběru, protože díky jeho lehké váze, přilnavosti a měkkosti od něj můžeme očekávat jednoduché a pevné držení. 
  • U starších pacientů může být osvěžující součástí předepsaného cvičebního programu - už jen jeho jednoduché házení vyvolává smích, a zlepšuje náladu. Pokud se odkutálí, nejsou v ohrožení křehké předměty, jeho odraz od podlahy je tichý.
  • U mladších lidí ji lze kreativně integrovat do úloh při cvičeních na zlepšení držení těla - hra je nezbytnou součástí pohybu.
  • Navzdory své měkkosti a vzdušné lehkosti vydrží velmi vysokou hmotnost nebo tlak. Je téměř neuvěřitelné, že má nosnost 155 kg.


Může být nepostradatelným doplňkem gymnastických cvičení, jógy nebo cvičení pilates. Používám ho pravidelně již několik let.

kazdodenne-cvicenie- Avatar

Autor:
Vera Vörös, fyzioterapeut