Test produktu - Akupresurní masáž s pichlavým ježkem

Nyní Vám představím jednoduchou a účelněji využitelnou pomůcku. Za její extra využitelnost mohou bodlinky vytvořené na povrchu, které při tlaku bodově působí na danou oblast. V porovnání s běžnými míči s hladkým povrchem méně skáče nebo se kutálí, proto je jeho použití na těle jednodušší.

Sada akupresurních masážních míčků Bodhi Spiky Ball obsahuje míčky různé velikosti a barvy, které si můžete zakoupit zabalené v průhledné síťce - tím je praktické nejen jejich skladování, ale i přeprava. Míče jsou vyrobeny z plastu, který je příjemný na dotek, díky bodlinkám si pomůcku snadno udržíte v ruce.

Když si vezmu do ruky tyto barevné hračky, oči mých pacientů se bez ohledu na jejich věk rozzáří. Nevyužívám je pouze při cílené, samostatné terapii, ale i na doplnění ošetření - a to formou hravých úkolů, cvičení, které pomohou zpestřit monotónní cviky.

Základní funkcí míčků je, že se dají házet a masírují, ale podívejme se lépe na možnosti jejich využití:

  • Možnost masáže různých částí těla: dlaně, chodidla, záda, pokožka hlavy atd. Působením masáže se uvolní svaly a zlepší se cirkulace krve.
  • Masáž dlaní a chodidel má přes reflexní zóny končetin a jejich mikro-systémy pozitivní účinky na celé tělo.
  • Míčky jsou vhodné i na rozvoj manuálních dovedností, reflexů a koncentrace v závislosti na tom, zda míč kutálíme, nebo házíme.
  • Jako pomůcka na rehabilitaci pomáhá při posílení úchopu, posiluje se stisk a zapojením pohybů zápěstí zajišťuje komplexní rozvoj. Pichlavý povrch pomáhá i při zlepšení krevního oběhu.
  • Inspiruje ke hře, čímž zlepší i pochmurnou náladu.

 

A na závěr: míče jsou vhodné pro mladé i starší, zdravé i nemocné zároveň.

bodhi-asana-brick-cihlicka-na-jogu-test-produktu-avatar-mindennapi-torna

Autor:
Vera Vörös 
fyzioterapeut