Test produktu: Jak používat masážní míček BLACKROLL® DuoBall Mini?

Blackroll DuoBall Mini je pomůcka na masírování. Jeho velikost je kompaktní, snadno se přenáší, takže si ho můžete vzít s sebou i na cesty, navíc je vyroben ze 100% recyklovaného materiálu.

ALE PROČ MÁ VÝZNAM POUŽÍVAT TAKOVÝ NÁSTROJ KAŽDÝ DEN, I pŘi masážnÍm vÁlci?

Spouštěcí body, tzv. trigger pointy, bolestivé uzly vznikající ve svalové tkáni nebo fasciích se mohou vyskytnout v důsledku akutního nebo chronického přetížení při trvalém sedavém zaměstnání, v důsledku životního stylu s minimem pohybu, nebo právě naopak v důsledku aktivního sportování. Tyto body mohou vyvolávat lokální bolest, nebo v některých případech potíže s vyzařující bolestí. S válcem se obvykle k těmto oblastem nedokážeme dostat a zde nám mohou pomoci míčky Duoball Mini, které pomáhají uvolnit spouštěcí body zejména na lýtkách, podél páteře, mezi lopatkami, nebo na ramenou. U zad má tu výhodu, že můžeme masírovat obě strany současně, takže to zabere méně času než v případě samostatných míčků.

Pokud dobře snášíme bolest, používejme je na zemi (podlaze) pro dosažení většího tlaku, pokud jsme však začátečníci, pak se doporučuje začít cvičit s tímto náčiním u svislé zdi.

Masážní míčky Duoball Mini jsou velmi lehké. Pokud je začnete používat, můžete s nimi provádět i silnější masáž, nemusíte se obávat, že je zmačkáte nebo jinak zdeformujete. Kromě toho jsou vyrobeny z trvanlivého materiálu, který se navíc snadno čistí.

Ve videu níže představím některé cvičební postupy, které Vám mohou pomoci ve správné realizaci cvičení.

Cviky s masážním míčkem Duoball Mini

Video obsahuje i titulky!
Szoke_Krisztina_Blog-Profil

Autor:
Krisztina Szőke, trenérka, rehabilitační školitelka a zakladatelka organizace Body Optimalization Training