Výběr masážního stolu: Proč by nemělo záležet na úrovni maséra - začátečník vs. profesionál?

Každý masér, ať už začátečník nebo zkušený profesionál, potřebuje spolehlivý a kvalitní masážní stůl. Začínající maséři si mnohdy myslí, že výběr stolu by měl záviset na zkušenostech maséra, ale to není pravda. Níže si vysvětlíme, proč by maséři neměli výběr masážního stolu odvíjet od své profesionální úrovně.

Masáž není sport

Na rozdíl od sportu, kde začátečníci často začínají s méně náročnou výbavou, při výběru masážního stolu nemůžete zohledňovat pouze svůj profesionální vývoj. Masážní stůl není o zkoušení a adaptaci, jako např. při lyžování, ale o poskytnutí nejlepšího možného zážitku klientovi. Nejde o to, že jste začátečník nebo profesionál a na základě toho vyberete zařízení. Výběr správného masážního stolu by měl zohlednit mnoho faktorů, včetně potřeb zákazníka. Zde je několik důležitých bodů, které byste měli zvážit.

Stabilita a nosnost

Bez ohledu na to, zda jste začátečník nebo zkušený masér, je výběr stabilního a masivního masážního stolu klíčový. Váš klient musí ležet pohodlně a cítit se bezpečně. Vždy zvažte nosnost stolu, abyste zajistili, že bude vyhovovat různým typům klientů. Levnější stoly určené pro "začátečníky" nemusí poskytovat potřebnou stabilitu, což může klienta nepřirozeně stresovat.

Polstrování a komfort

Klient potřebuje ležet komfortně, což vyžaduje stůl s dostatečně hustým polstrováním a pohodlným výřezem pro obličej nebo podložkou pro hlavu. Čalounění by mělo být dostatečně měkké na to, aby klienta podpíralo, ale zároveň dostatečně pevné na to, aby poskytovalo potřebnou podporu během masáže. Toto jsou nezbytné prvky, které by měly být standardem, a ne pouze vyhrazené pro "profesionály".

Materiály a hygiena

Investice do stolu z kvalitních materiálů je důležitá pro zachování hygieny. Levnější stoly mohou obsahovat materiály, které jsou obtížněji udržovatelné v čistotě, což může ovlivnit celkový zážitek z masáže.
Kromě toho, pokud se koupí levné lehátko s nízkokvalitním čalouněním a molitanem, čalounění se rychle opotřebuje a molitan se proleží. Tím se ztrácí komfort, což může mít za následek nespokojenost klienta a dlouhodobě i negativní vliv na pověst maséra.

Investice do budoucnosti: klíč k úspěchu ve vaší masážní praxi

Začátečníci v masážním odvětví se často obávají velkých investic do kvalitního vybavení. Možná jsou nejistí o své budoucnosti v povolání, nebo prostě nemají dostatek prostředků na kvalitní lehátko. Toto však může být z dlouhodobého hlediska špatné uvažování.

Investice do kvalitního masážního stolu není pouze otázkou komfortu a spokojenosti klienta; je to investice do vlastní budoucnosti. Pokud klienti nejsou spokojeni s poskytovaným komfortem a bezpečím, mohou si vybrat jiného maséra. To může vést ke zklamání, finančním potížím a celkové demotivaci. Nakonec může masér přestat poskytovat masáže úplně.
Proto by výběr masážního stolu měl být zaměřen na potřeby klienta, nikoliv na úroveň zkušeností maséra. Stabilní, komfortní a výškově nastavitelný stůl s kvalitním polstrováním a materiály přispívá k pozitivnímu zážitku klienta.

Náš internetový obchod Fabulo je tady, aby vám usnadnil výběr.

Nabízíme pouze stabilní modely s dostatečnou nosností, takže při výběru nemusíte řešit tyto rozdíly. Rozdíly jsou spíše v komfortu a designu; čím dražší stůl, tím pohodlnější a propracovanější. Možnosti nastavení výšky, ať je manuální nebo elektrické, také ovlivňují cenu stolu.

Naše masážní stoly kombinují funkčnost, kvalitu a styl, což vám umožní poskytnout klientům nejlepší možný zážitek a zároveň zdůraznit vaše profesionální postavení.

Investice do kvalitního masážního stolu je investicí do úspěchu vaší masážní praxe a může výrazně ovlivnit vaši schopnost zůstat v tomto povolání dlouhodobě.

Mátis Iván

Autor:
Ivan Mátis, masér a manuální terapeut, jednatel internetového obchodu Fabulo
www.fabulo.cz