Vytvořte si harmonii s voňavými ultrazvukovými aroma difuzéry!

Není nic příjemnějšího, než když během chladných listopadových dní, které se již pozvolna mění na zimní, Váš obývák, ložnici, nebo Váš salón zalije vůně příjemného, ​​uklidňujícího, relaxačního nebo dobrou náladu přinášejícího éterického oleje. V současnosti je nejbezpečnějším a nejpohodlnějším způsobem odpařování nepochybně používání ultrazvukových aroma difuzérů. Množství éterických olejů, které lze použít v elektrických difuzérech, je téměř nekonečné - my Vám nyní nabídneme několik nenahraditelných, základních éterických olejů.

V dětství jsem často sledovala, jak babička umisťuje misku s vodou na zvlhčení místnosti na parapet nad radiátor, do které často dávala skořicové tyčinky a pomerančovou kůru. Dnes už můžeme používat mnohem efektivnější nástroje než byly babiččiny metody, pokud chceme, aby byla vlhkost vzduchu v naší domácnosti přiměřená, a abychom si zároveň vychutnávali příznivé účinky éterických olejů.

ltrazvukové odpařovače pracují na principu studeného odpařování vody. To znamená, že aromatický zvlhčovač využívá vysokofrekvenční ultrazvukové elektrické vibrace, a aplikované éterické oleje se rozkládají na pozitivní a negativní částice a tyto částice se přeměňují na jemnou, neviditelnou páru.

Existují difuzéry na vodu a difuzéry ,,na sucho" - to znamená, že do nich nenaléváte vodu, pouze nakapete pár kapek éterického oleje. V podzimních a zimních měsících se však vyplatí vybrat si difuzéry s rozplylem vody, neboť topení často vysušuje vzduch v bytě nebo jiných místnostech, což může u dětí i dospělých vyvolat suchý kašel.

Difuzéry osvěžují a zlepšují kvalitu vzduchu v místnosti a jednotlivé oleje díky svým antibakteriálním, fungicidním a antivirovým vlastnostem ničí bakterie, houby a plísně, snižují obsah chemických látek a těžkých kovů ve vzduchu. Jiné éterické oleje zase čistí a dezinfikují vzduch, a také pomáhají zmírňovat alergické příznaky a usnadňují dýchání.

Používání aroma difuzérů je mimořádně jednoduché: zapojte kabel difuzéru do zásuvky, zapněte ho a užívejte si příjemný, voňavý, léčivý vzduch. Difuzér pracuje tiše, takže ho můžete nechat zapnutý i v noci! Na optimální provoz stačí pouze 15 minut!

Difuzéry Fabulo mohou být díky svému vkusnému, modernímu vzhledu použity jako ozdoba každého obývacího pokoje nebo ložnice, a určitě byste si je měli pořídit, pokud provozujete masážní nebo kosmetický salón. V tmavých, mlhavých zimních měsících Vám budou Vaši klienti vděční nejen za příjemné vůně: difuzéry totiž mají i světelný terapeutický efekt, vždyť na nich lze nastavit sedm různých barevných odstínů.

A teď se podívejme na to, jaké éterické oleje se vyplatí používat v difuzérech!

Litsea Cubeba citrusovy etericky olejLitsea cubeba

Silice pocházející z vavřínu kubébového Litsea Cubeba je také známá jako verbena. Sladký, kořeněný olej s citrusovými tóny má vždy vliv na zlepšení celkového duševního a tělesného stavu a také na zlepšení nálady, takže pro nás může být zvláště užitečný během pochmurných zimních měsíců, či během nuceného zdržování se doma, které je způsobeno karanténou. Tento éterický olej navíc neutralizuje pachy, čistí a dezinfikuje vzduch, posiluje imunitní systém, a má analgetický a uklidňující účinek. Nanejvýš vhodné je tento olej používat v aroma difuzéru i při hloubavé duševní práci a učení, protože zajišťuje pohodu a pomáhá při myšlení a koncentraci.

Saloos tea tree etericky olej tea tree

Tea Tree

Olej z čajovníku australského používají původní obyvatelé Austrálie po celá staletí. Dnes, přímo uprostřed pandemie, která je způsobena korona virem, nám může být obzvláště nápomocný: tento éterický olej je nejúčinnějším přírodním dezinfekčním prostředkem, který je vhodný k osvěžení a udržení čistoty v bytě, v masážních nebo kosmetických salónech. Silné kořeněné aroma čajovníku má čistící účinek na vzduch, ale tento éterický olej také neutralizuje nepříjemné pachy a osvěžuje vzduch.

Saloos citronovy etericky olej

Citrón

Zatímco Litsea Cubeba má pouze citrusový charakter, citrón má jednoznačně všechny pozitivní účinky citrusových plodů: zlepšuje náladu a dodává energii. Citrónový éterický olej má silný antivirový a antiseptický účinek, a zároveň stimuluje přirozenou obranyschopnost těla, čistí a tonizuje lymfatický systém a pokožku. Je obzvláště účinný při poruchách trávení, vysokém krevním tlaku, revmatismu, oparu, křečových žilách, ale také zlepšuje schopnost koncentrace, stimuluje tvořivost a může být účinnou pomocí i proti vyčerpání, stresu a napětí.

Saloos levendula etericky olej

Levandule

Existují dva typy lidí: ti, kteří milují a ti, kteří nesnášejí vůni levandule. Členové druhé skupiny jsou pravděpodobně v menšině, protože levandule je možná náš nejznámější, nejoblíbenější a nejběžněji používaný éterický olej. Má antiseptický, protizánětlivý účinek a co je dobrá zpráva: na rozdíl od mnoha jiných éterických olejů se dá bez obav používat i u těhotných a u dětí. Pokud chcete, aby Vaše ratolest dobře spala, nakapejte před spaním několik kapek do difuzéru v dětském pokoji. Vůně levandule má uklidňující účinek i na dospělé, zároveň snižuje krevní tlak a je účinná proti bolestem hlavy a migréně.

Saloos etericky olej pomaranc

Pomeranč

Stejně jako citrón je i pomeranč příjemný, osvěžující olej, který nejen uklidňuje a zlepšuje náladu, ale také stimuluje buněčný metabolismus a krvetvorbu. Může být účinnou pomocí i v případě horečky a nechutenství. Vůni pomeranče mají v oblibě obvykle i ti, kteří již nemají rádi éterické oleje se silnějším aroma - takže si ho klidně můžete nakapat do difuzéru doma i ve svém salónu.

fabulo-logo

Autor:
Dóra Horváth
www.fabulo.cz